Lingonfile´

Serverar: 4 portioner

Väldigt god och mycket enkel festrätt att tillaga!

Ingredienser

  • ca 800 g fläskfilé
  • 3 dl grädde
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1/2 - 1 dl rårörda lingon
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär filén i 1-2 cm skivor. Lägg i smord form. Vispa ihop grädde, buljongtärning, soja, lingon och peppar och slå över fläskfilén. Ställ in i 175 g varm ugn i 1 1/2 tim. Servera en god sallad och ugnsstekta potatisklyftor till. (Går även bra att använda kycklingfilé, dela varje filé en gång.)

    Kommentarer (2)

    evaldo 7 december 2008

    Hej. Jag har lagat din lingonfilé, den var supergod. Jag serverade den med "fransk potatissallad (av Countrygirl) och sallad. Jag stekte filén först i panna sen hade jag den i ugnen i bara 40 minuter. Lägger in bilder, hoppas du inte har något emot det?

    peterki 8 mars 2009

    Jag gjorde den idan med kycklingfilé. Smaskens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben