Lingonfilslimpa

Serverar: 1 portioner

Lingon är en god smaksättare i både mat och bröd, här tillsammans med sirap, filmjölk, goda frön och gryn. Glutenfri.

Ingredienser

  • 4 dl filmjölk, standard
  • 1/4 dl mörk sirap
  • 3/4 dl lingonsylt
  • 2 släta tsk bikarbonat
  • 1 dl linfrön
  • 3 msk rostade solrosfrön
  • 2 dl havregryn, Ren havre
  • 5 dl valfri glutenfri mjölmix, t ex Semper fin mjölmix
  • ½ dl pumpakärnor
  • Garnering
  • Pumpakärnor, linfrön och solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 11½- liters brödform.
    2. Blanda filmjölk, sirap och lingonsylt i en degbunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en lös smet. Häll smeten i den smorda formen och skaka formen så att smeten fördelas jämnt. Blöt handen med lite vatten och platta till brödet lätt så att det blir slätt och fint. Strö över frön och kärnor.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Känn med en sticka, brödet ska inte vara kladdigt. Ta ut och låt brödet vila lite i formen innan du stjälper upp det. En del av kärnorna lossnar - det är bara att lägga tillbaka dessa på brödet igen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben