Lingonhastkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och gott

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • Topping
  • 50 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 g. Smörj och mjöla en rund bakform ca 26 cm/diameter. Smält matfettet till kakan. Blanda samma alla torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg och matfett och rör snabbt samman till en slät smet. Bre ut smeten jämnt i bakformen.
    2. Gör toppingen. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt havregryn, socker och kanel. Rör ihop till en smulig massa. Strö toppingen jämnt ovanpå kaksmeten. Strö sedan över lingonen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

    Kommentarer (2)

    kekke46 11 september 2011

    Hej Margit! Den här kakan ska jag testa framöver. Har ju så mycket lingon. Kommer tillbaks :)

    kekke46 12 september 2011

    Nu har jag baket din kaka den var god. Snabbt att bara röra ihop.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben