Sätt ugnen på 200 g.
Smörj och mjöla en rund bakform ca 26 cm/diameter.
Smält matfettet till kakan.
Blanda samma alla torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt mjölk, ägg och matfett och rör snabbt samman
till en slät smet.
Bre ut smeten jämnt i bakformen.
Gör toppingen. Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt havregryn, socker och kanel.
Rör ihop till en smulig massa.
Strö toppingen jämnt ovanpå kaksmeten.
Strö sedan över lingonen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Kommentarer (2)
kekke4611 september 2011
Hej Margit! Den här kakan ska jag testa framöver.
Har ju så mycket lingon. Kommer tillbaks :)
kekke4612 september 2011
Nu har jag baket din kaka den var god.
Snabbt att bara röra ihop.
Hej Margit! Den här kakan ska jag testa framöver. Har ju så mycket lingon. Kommer tillbaks :)
Nu har jag baket din kaka den var god. Snabbt att bara röra ihop.