Lingonkransar

Serverar: 24 portioner

Jättegott matbröd som får smak och saftighet av lingonsylt och kesella.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 dl lingonsylt
  • 4 dl mjölk
  • ½ dl matolja
  • 2 tsk salt
  • 1 ½ dl kesella
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke. Värm lingonsylt, matolja och mjölk till 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, kesella och det mesta av mjölet. Låt jäsa ca 30 minuter. Dela degen i ca 24 lika stora bitar. Rulla ut dom till ca 20 cm långa längder och forma till kransar. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben