Som en pepparkaka med fylld syrlig lingonkräm.
Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 ½ tsk malen kryddnejlika
250 g kesella
2 ½ dl fast lingonsylt
1 ½ dl vispgrädde
3 msk lingon
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Bland mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner detta i smetan och blanda försiktigt.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspaper. Grädda den i 250 gradig ugn i 5 minuter eller tills kakan rest sig och fått fin färg. Strö lite socker över kakan och vänd den upp och ner på ett bakplåtspaper.
- Blanda Keselle och sylt. Bred ut det över kakan. Rulla sen ihop den som en rulltårta. Svep sen in den i plastfolie och låt den vila kallt över natten eller 1 timme i frysen.
- Vispa grädden. Spritsa den över rullen och garnera med lingon.
Kommentarer (0)