Lingonrulle

Serverar: 12 portioner

Som en pepparkaka med fylld syrlig lingonkräm.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 ½ tsk malen kryddnejlika
  • 250 g kesella
  • 2 ½ dl fast lingonsylt
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 msk lingon
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Bland mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner detta i smetan och blanda försiktigt. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspaper. Grädda den i 250 gradig ugn i 5 minuter eller tills kakan rest sig och fått fin färg. Strö lite socker över kakan och vänd den upp och ner på ett bakplåtspaper.
    2. Blanda Keselle och sylt. Bred ut det över kakan. Rulla sen ihop den som en rulltårta. Svep sen in den i plastfolie och låt den vila kallt över natten eller 1 timme i frysen.
    3. Vispa grädden. Spritsa den över rullen och garnera med lingon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben