Lingontryffeltårta

Serverar: 8 portioner

Söt marängtårta med vit choklad tillsammans med syrliga lingon blir jättegott. En tårta som går bra att göra i förväg och ta fram lagom tills gästerna kommer.

Ingredienser

  • 2 färdiga marängbottnar
  • 2 dl lingon
  • 2 dl vispgrädde
  • Parfait
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl vispgrädde
  • Vit tryffel
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g hackad vit choklad
  • Instruktioner

    1. Parfait: Vispa äggulor och florsocker hårt i en skål. Tillsätt sedan vaniljsocker och rör runt. Vispa grädden till filmjölkskonsistens i en annan skål och vänd ner den i ägguleblandningen. Ställ åt sidan.
    2. Vit tryffel: Häll grädden i en kastrull. Koka upp och dra bort från plattan. Blanda i den hackade chokladen. Tryffeln ska inte stelna.
    3. Lägg en marängbotten i botten på en form med löstagbar kant. Bred över parfaitblandningen, ringla över den vita tryffeln och strö över ca 1 dl lingon. Lägg den andra marängbottnen ovanpå. Ställ in tårtan i frysen och låt den stå ca 5 timmar.
    4. Vispa grädden. Ta ut tårtan ur frysen och låt den tina ca 10 minuter. Dekorera tårtan med grädde och mer lingon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben