Lins-strömmare

Serverar: 4-6 portioner

Jättegoda veganska linsbiffar!

Ingredienser

  • 3 dl röda linser
  • 1 röd lök
  • 8 potatisar
  • 6 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 msk curry
  • 1 kruka koriander
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • ca 2 msk olivolja till stekning
  • Instruktioner

    Finhacka löken. Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj linserna i kallt vatten. Fräs lök, potatis och linser i olivolja i 2-3 min. Tillsätt curryn och rör om. Tillsätt hälften av buljongen, låt koka in och tillsätt sedan resten lite i taget. Låt det hela småkoka i ca 30 min. Det ska bli ett grovt mos av linser och potatis. Smaka av moset med salt, peppar och finhackad koriander. Låt det svalna och bli stadigt. Forma sedan biffar och stek dem i olivolja över medelgod värme tills de är gyllenbruna. Vänd dem ett par gånger under stekningen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben