Linsbiffar/linsbullar med yoghurtsås
Goda linsbiffar/bullar som passar utmärkt tillsammans med pasta, potatismos eller en fräsch grön sallad. (Vegetariska).
Ingredienser
Biffar/bullar
2 dl röda linser
ca 4 dl vatten
2 st morötter
0,5-1 dl solroskärnor
75 g fetaost eller annan liknande ost
1 gul lök
3 msk havregryn
1 tsk salt
1 krm chilipulver
Sås
2 dl naturell yoghurt
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Instruktioner
- Biffarna/bullarna:
Tillsätt chilipulver och salt i vattnet och koka linserna enligt anvisningarna på paketet (vanligtvis ca 10 min).
Hacka och fräs löken
Mosa osten och krossa solroskärnorna
Låt löken och linserna svalna och blanda sedan ihop alltsammans i en bunke tillsammans med havregrynen.
Forma till biffar eller bullar och stek ca 4 min per sida.
- Såsen:
Pressa vitlöksklyftan och blanda ihop med honungen och yoghurten. Krydda med salt och peppar enligt tycke och smak.
- Serveringstips
En god grönsallad med körsbärstomater passar utmärkt som tilltugg för biffarna är ganska mättande.
Kommentarer (0)