Linsbiffar/linsbullar med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Goda linsbiffar/bullar som passar utmärkt tillsammans med pasta, potatismos eller en fräsch grön sallad. (Vegetariska).

Ingredienser

  • Biffar/bullar
  • 2 dl röda linser
  • ca 4 dl vatten
  • 2 st morötter
  • 0,5-1 dl solroskärnor
  • 75 g fetaost eller annan liknande ost
  • 1 gul lök
  • 3 msk havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver
  • Sås
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Biffarna/bullarna: Tillsätt chilipulver och salt i vattnet och koka linserna enligt anvisningarna på paketet (vanligtvis ca 10 min). Hacka och fräs löken Mosa osten och krossa solroskärnorna Låt löken och linserna svalna och blanda sedan ihop alltsammans i en bunke tillsammans med havregrynen. Forma till biffar eller bullar och stek ca 4 min per sida.
    2. Såsen: Pressa vitlöksklyftan och blanda ihop med honungen och yoghurten. Krydda med salt och peppar enligt tycke och smak.
    3. Serveringstips En god grönsallad med körsbärstomater passar utmärkt som tilltugg för biffarna är ganska mättande.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben