Vegetarisk och god fullkornlasagne a´la Österåsen.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk raps eller olivolja
1 dl röda linser
3 dl buljong (½ msk buljongpulver och 3 dl vatten)
2 morötter
Ca 3 dl krossade tomater
½ msk sambal oelek
1 msk pizzakrydda
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt
Ca 5 dl keso
½ dl riven ost
10-12 fullkornslasagneplattor
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och fräs i oljan i en stor kastrull.
Skölj linserna väl och tillsätt tillsammans med buljongen. Låt koka i 10 minuter.
Riv morötterna. Tillsätt dessa och tomatkrosset i kastrullen.
Smaksätt med sambal oelek. Tillsätt pizzakrydda, svartpeppar och salt.
- Varva linsröran med keso och lasagneplattorna i en ugnsäker form och strö till sist den rivna osten över.
- Gratinera i 225º ugn i ca 30-35 minuter.
Kommentarer (8)
hihi... vegetarisk kanske... istället för vegetabilisk :)
Haha, naturligtvis ska det vara vegetarisk. Tack för att du uppmärksammade mig på det.
En undran bara, är det inte samma sak? Läste att de är synonymer på så båda är väl korrekt? Annars tack för receptet, ska testa nästa vecka :D
Men Keso är ju inte vegetariskt, innehåller löpe...!
Det finns keso som inte innehåller animalisk löpe :)
En sak som jag tycker om till lasagne är Ricotta ost istället för keso Det står inte heller vilken sorts riven ost man ska använda själv gillar jag mozzarella och parmesan ost till lasagne Ska prova den här veg lasagnen
Snabb god härlig vardagsmat bytte dock ut keso mot ricotta eftersom vi är veggofamilj.
Denna lasagnen gjorde jag igår, och den gick över förväntningarna! Väldigt god! Min sambo gillade också den, som vanligt vis inte gillar lite nyttigare mat. :)