Linspuckar

Serverar: 4 portioner

Goda vegetariska puckar (biffar) som kan ätas som ensamrätt eller som tillbehör till grönsaker eller exempelvis kyckling

Ingredienser

  • 1 dl gröna kokta linser
  • ca 500 g potatis av mjölig sort
  • ½-1 röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 msk hackad färsk koriander (jag använde persilja)
  • ca 1 tsk salt
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet. Lägg i de kokta linserna och mosa ihop med en potatisstöt. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. Blanda i resten av ingredienserna i potatissmeten. Forma till små biffar. Stek puckarna i olja, cirka 2 minuter på varje sida.
    2. Servera dem med sweet chilisås och wokade grönsaker. Eller till stekt/grillad kyckling

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben