Goda vegetariska puckar (biffar) som kan ätas som ensamrätt eller som tillbehör till grönsaker eller exempelvis kyckling
Ingredienser
1 dl gröna kokta linser
ca 500 g potatis av mjölig sort
½-1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
1 msk potatismjöl
1 dl hackad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
2 msk hackad färsk koriander (jag använde persilja)
ca 1 tsk salt
Olja till stekning
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet.
Lägg i de kokta linserna och mosa ihop med en potatisstöt.
Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. Blanda i resten av ingredienserna i potatissmeten. Forma till små biffar. Stek puckarna i olja, cirka 2 minuter på varje sida.
- Servera dem med sweet chilisås och wokade grönsaker.
Eller till stekt/grillad kyckling
Kommentarer (0)