Linspudding

Serverar: 4 portioner

Ett väldigt otippat recept ... En vegofierad blodpudding. En riktig barndomsklassiker i vegetarisk tappning. Riktigt gott och läckert!

Ingredienser

  • 2 dl valnötter
  • 500 g kokta gröna linser
  • 2 dl rödbetsjuice
  • 1 dl ljus öl eller buljong
  • ½ msk mörk sojasås
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 2 tsk torkad mejram
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 krm mald nejlika
  • 2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Stekt rökt tofu
  • Lingonsylt
  • Eventuellt vitkål
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra eller olja och mjöla en brödform, 1½ liter.
    2. Mixa valnötterna fint i en matberedare. Häll ner de kokta gröna linserna och mixa alltihop till en hyfsat slät puré. Skrapa ner i en skål och blanda ner rödbetsjuice, öl eller buljong och sojasås.
    3. Vispa sedan ner rågmjölet. Hacka den gula löken och äpplet fint. Vänd ner tillsammans med mejram, ingefära, kryddpeppar, nejlika, salt och vitpeppar.
    4. Häll ner smeten i den förberedda formen. Täck med aluminiumfolie och grädda i 40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Skiva linspuddingen i skivor och stek gyllenbruna i lite rapsolja.
    5. Servera linspuddingen med knaperstekt rökt tofu, lingonsylt och eventuellt vitkål.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben