Linspytt

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod och snabblagad. Jag brukar koka linser och frysa in i 4-5 dl påsar och bara ta fram vid behov. Så även med olika bönor och kikärter. Köper inte gärna på burk för de är inte alls lika goda.

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 4 medelstora tärnade potatisar
  • 2 tärnade morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad purjolök
  • 2 dl majs
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Koka linserna enl anvisn på förpackningen. Stek potatis och morötter i olja tills de känns mjuka. Tillsätt purjolök och majs och låt fräsa några minuter. Blanda ner linserna och låt pytten bli genomvarm. Smaksätt med salt och peppar. Servera med inlagda rödbetor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben