Linzer-kakor

Serverar: 40 portioner

Söta och oemotståndliga småkakor.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • Ca 1 dl hallonsylt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Nyp ihop smöret med florsocker och vetemjöl. Tillsätt äggulan och blanda ihop allt till en deg. Låt den vila inrullad i plastfolie i kylen i ca 20 minuter.
    3. Kavla ut degen, ca 2 mm tjock på ett mjölat bakbord. Stansa ut rundlar, ca 4 cm i diameter. Gör ett hål i mitten, ca 1 ½ cm, på hälften av dem. Lägg bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg rundlarna med hål ovanpå bottnarna. Fyll hålet med sylt.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-16 minuter. Låt dem svalna på plåten. Pudra florsocker över kakorna innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben