Denna läckra kaka har fått sitt namn från den Österrikiska staden Linz. Den görs av pajdeg som får en karaktäristisk smak av mald mandel.
Ingredienser
150 g vetemjöl
1/2 tsk mald kanel
75 g smör
1/2 dl strösocker
50 g mald mandel
2 tsk finrivet citronskal
2 stora äggulor
1 msk pressad citron
325 g hallonsylt
Florsocker till garnering
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader C.
- Sikta ner mjöl och kanel i en skål. Arbeta in smöret tills blandningen känns smulig.Tillsätt socker, mandel och citronskal.
- Häll i äggulorna och så mycket av citronsaften som behövs för att forma en fast deg. Vänd ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
- Kavla ut två tredjedelar av degen och klä en pajform (diameter 18-20 cm) med degen. Skär bort eventuell överflödig deg.
- Fyll formen med hallonsylten. Kavla ut resten av degen tillsammans med eventuella degrester och skär ut tunna remsor.
- Lägg remsorna som ett gallernät över sylten.
- Grädda tårtan i förvärmd ugn 25- 30 minuter tills den ör gyllenbrun i färgen.
- Pudra över florsocker strax innan servering.
Kommentarer (0)