Linzertårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Denna läckra kaka har fått sitt namn från den Österrikiska staden Linz. Den görs av pajdeg som får en karaktäristisk smak av mald mandel.

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 75 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 50 g mald mandel
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 stora äggulor
  • 1 msk pressad citron
  • 325 g hallonsylt
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader C.
    2. Sikta ner mjöl och kanel i en skål. Arbeta in smöret tills blandningen känns smulig.Tillsätt socker, mandel och citronskal.
    3. Häll i äggulorna och så mycket av citronsaften som behövs för att forma en fast deg. Vänd ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
    4. Kavla ut två tredjedelar av degen och klä en pajform (diameter 18-20 cm) med degen. Skär bort eventuell överflödig deg.
    5. Fyll formen med hallonsylten. Kavla ut resten av degen tillsammans med eventuella degrester och skär ut tunna remsor.
    6. Lägg remsorna som ett gallernät över sylten.
    7. Grädda tårtan i förvärmd ugn 25- 30 minuter tills den ör gyllenbrun i färgen.
    8. Pudra över florsocker strax innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben