Lion Bars

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Smarriga chokladrutor med jordnötssmör och rice krispies. Lätt att göra själv när man är godissugen.

Ingredienser

  • 3 dl jordnötssmör (krokant/med bitar)
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 5 dl rice krispies
  • 250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Instruktioner

    1. Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.
    2. Rosta kokos i en torr kastrull.
    3. Rör försiktigt ner kokos och rice krispies i jordnötssmeten.
    4. Fördela smeten på 2 avlånga brödformar klädda med plastfolie.
    5. Låt stelna i kylskåp, cirka 1 timme.
    6. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa dem till hälften eller helt i smält choklad.
    7. Ställ in i kylen igen och låt stelna.

    Kommentarer (1)

    Ariel 17 augusti 2010

    Det här var syndigt gott! :) Kommer säkert att göras fler gånger hos oss. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben