Smarriga chokladrutor med jordnötssmör och rice krispies. Lätt att göra själv när man är godissugen.
Ingredienser
3 dl jordnötssmör (krokant/med bitar)
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl kokosflingor
5 dl rice krispies
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Instruktioner
- Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.
- Rosta kokos i en torr kastrull.
- Rör försiktigt ner kokos och rice krispies i jordnötssmeten.
- Fördela smeten på 2 avlånga brödformar klädda med plastfolie.
- Låt stelna i kylskåp, cirka 1 timme.
- Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa dem till hälften eller helt i smält choklad.
- Ställ in i kylen igen och låt stelna.
Kommentarer (1)
Det här var syndigt gott! :) Kommer säkert att göras fler gånger hos oss. Tack för receptet!