Lite av varje-gryta

Serverar: 4 portioner

En gryta jag fick ihop av det vi hade hemma. Väldigt gott blev det!

Ingredienser

  • 240 g bacon
  • ½ grillad kyckling
  • 1 paprika i valfri färg
  • 1 liten burk champinjoner
  • 2dl crème fraiche
  • 2dl crème fraiche med chilismak
  • 1,5dl matlagningsgrädde, fungerar bra med bara 7% fett
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinnet och rensa ur benen ur kycklingen. Dela köttet i små bitar. Hacka paprikan och baconet i småbitar.
    2. Börja med att fräsa på allt bacon i en stekgryta eller stor, djup stekpanna. När baconet nästan är färdigstekt så häll ned paprikan, champinjonerna och en pressad vitlöksklyfta. Låt allt puttra ihop sig i ca 5 minuter.
    3. Rör ned crème fraiche och späd med grädden så det inte är så tjockt. Blanda i så mycket sambal oelek du föredrar, man får smaka sig fram. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Vi åt det till spaghetti, men man kan säkert ha den till ris eller annan pasta också.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben