Liten endiveentré

Serverar: 4 portioner

Endive på rostat bröd i gott sällskap med parmaskinka, getost, honung och solrosfrön är en liten men matig rätt.

Ingredienser

  • 2 små endiver
  • 1-2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk honung
  • 2 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • 4 skivor lantbröd eller fullkornsbaguette
  • 4 tunna skivor parmaskinka
  • 1 bit getost (ca 80 g)
  • Ev 2 msk vatten
  • Garnering
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • 1 tsk färska timjanblad
  • Instruktioner

    1. Skär bort roten på endiven. Dela dem i 3 skivor längs med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i endiverna. Ringla över honung, salta, peppra och stek endiven ca 2 min på varje sida.
    2. Rosta brödet under tiden. Ta upp endiven och lägg den på brödskivorna. Lägg på skinkan.
    3. Låt osten smälta i stekpannan på svag värme under om rörning i honungsåsen, tillsätt ev vatten.
    4. Skeda ost- och honungsåsen över endiverna. Garnera med solrosfrön och timjan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben