Endive på rostat bröd i gott sällskap med parmaskinka, getost, honung och solrosfrön är en liten men matig rätt.
Ingredienser
2 små endiver
1-2 msk smör eller olivolja
2 msk honung
2 krm salt
½ krm nymald svartpeppar
4 skivor lantbröd eller fullkornsbaguette
4 tunna skivor parmaskinka
1 bit getost (ca 80 g)
Ev 2 msk vatten
Garnering
2 msk rostade solrosfrön
1 tsk färska timjanblad
Instruktioner
- Skär bort roten på endiven. Dela dem i 3 skivor längs med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i endiverna. Ringla över honung, salta, peppra och stek endiven ca 2 min på varje sida.
- Rosta brödet under tiden. Ta upp endiven och lägg den på brödskivorna. Lägg på skinkan.
- Låt osten smälta i stekpannan på svag värme under om rörning i honungsåsen, tillsätt ev vatten.
- Skeda ost- och honungsåsen över endiverna. Garnera med solrosfrön och timjan.
Kommentarer (0)