Liten fest med kassler

Serverar: 4 portioner

Jättegod gratäng med palsternackor. Kan jämföras med kronärtskocksbottnar. En lite bortglömd rotsak, men är väl värd att pröva. Passa på när det är rotsaksvecka på sensommaren.

Ingredienser

  • 500 g palsternackor
  • 200 g kassler
  • Peppar
  • 2 burkar champinjoner (á 175 g, eller ca 300 g färska )
  • 1½ dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grovriven ost
  • Instruktioner

    1. Skär palsternackorna i tunna skivor, som fått koka knappt mjuka i lite saltat vatten. Låt rinna av och lägg i smord ugnsäker form. Täck med tunna skivor eller strimlor av kasslern och peppra lätt.
    2. Smörfräs champinjonerna, salta lätt och lägg i formen.
    3. Vispa grädden till lätt skum, och blanda ner tomatpurén. Bred över champinjonerna och strö till sist över den rivna osten.
    4. Gratinera i 225* tills ytan fått vacker färg.
    5. Äts med potatis och en sallad

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    lotteschioler 10 maj 2009

    Det var faktiskt jättegott! jag har oxå lite svårt för palsternackor, men detta var riktigt gottt. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben