Jättegod gratäng med palsternackor.
Kan jämföras med kronärtskocksbottnar.
En lite bortglömd rotsak, men är väl värd att pröva.
Passa på när det är rotsaksvecka på sensommaren.
Ingredienser
500 g palsternackor
200 g kassler
Peppar
2 burkar champinjoner (á 175 g, eller ca 300 g färska )
1½ dl grädde
2 msk tomatpuré
2 dl grovriven ost
Instruktioner
- Skär palsternackorna i tunna skivor, som fått koka knappt mjuka i lite saltat vatten. Låt rinna av och lägg i smord ugnsäker form. Täck med tunna skivor eller strimlor av kasslern och peppra lätt.
- Smörfräs champinjonerna, salta lätt och lägg i formen.
- Vispa grädden till lätt skum, och blanda ner tomatpurén. Bred över champinjonerna och strö till sist över den rivna osten.
- Gratinera i 225* tills ytan fått vacker färg.
- Äts med potatis och en sallad
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det var faktiskt jättegott! jag har oxå lite svårt för palsternackor, men detta var riktigt gottt. Tack!