Liza´s kycklingburgare

En nyttig variant av burgare som är superläcker.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kyckling filéerna i små tärningar. Stoppa dem i en köttkvarn eller i en matberedare så att det blir en färsliknande konsistens. Lägg sedan den färdiga färsen i en skål eller bunke.
    2. Skär de andra grönsakerna i lagom stora bitar och lägg sedan även dem i matberedaren så att de blir till små fina bitar. Häll sedan över dem på kycklingfärsen och tillsätt salt och peppar och lite andra kryddor efter smakbehag.
    3. Blanda sedan ordentligt och tillsätt äggen till sist och blanda tills de blir en fast konsistens så det inte går isär när man steker burgarna.
    4. Ta lagom med färs i handen och platta ut den och lägg den på en redan uppvärmd stekpanna med lite olja. Platta till ytterligare lite så går de fortare att steka dem utan att de blir brända.
    5. Stek dem ca 5 min på varje sida.
    6. Servera sedan med pasta, ris, eller hamburgerbröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben