Ljus micro kola

Lätt, härligt god & lagom seg julkola! DISKA ur skålen efter varje sats du gör annars blir kolan mörkare och mörkare och mycket svårare att få i formarna.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Häll i alla ingredienserna i en hög värmetålig skål. Ställ in i micron i ca 5 min på högsta effekt. Ta sedan och rör om. In i micron igen på ca 5 min till på högsta effekt. Se nu efter att alla socker kristallerna har smält då blir kolan gyllene. Häll kolan i knäckformar eller liknande.
    2. Man kan få kolan på två olika sätt: väldigt ljus, mjuk men lite sockrig eller lite mer gyllenbrun och lite seg. Detta beror på hur du vill ha det.

    Liknande recept

    5
    1 h
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben