Loco Moco (loh-koo moh-koo)

Serverar: 4-6 portioner

Det här är Hawaii's eget svar på McDonald's och Burger King. Rätten skapades omkring 1949 och var ursprungligen tänkt att vara en frukosträtt i stil med "English full breakfast", men har med tiden blivit en snabbmatsklassiker på Hawaii och senare även i Japan. Det finns lika många recept på den som det finns snabbmatskockar på Hawaii, det här är en variant av många. Rätten kan med fördel göras även på fisk och skaldjur och då byter man såklart ut den bruna skysåsen mot en vit fisk- eller skaldjurssås. Jag kan intyga att det är riktigt gott. Receptet ger fyra rejäla skrovmål eller 6 normala måltider.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs 10%
  • 4 - 6 ägg
  • 6 dl brun skysås (gjord på oxfond)
  • Tabasco
  • Tomatketchup
  • Japansk soya
  • Kokt ris (4 - 6 port.)
  • Salt
  • Kockens "Fyra Peppar" direkt från kvarnen
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra färsen, ha i ett par stänk Tabasco och blanda väl. Forma därefter färsen till biffar (4 - 6 st), c:a 1½ cm tjocka, och stek i smör eller margarin (inte olja, det ger inte den rätta smaken). Det är upp till dig själv och dina matgäster (såklart) hur genomlagade de ska vara.
    2. Stek äggen "sunny side up" i stekfettet efter biffarna, gulan ska vara krämig, inte fast.
    3. Servera biffarna på en bädd av ris med äggen överst och toppa med skysås, soya, ketchup och några stänk Tabasco.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben