Löjromspizza

Serverar: 20 portioner

Skippa Västerbottenspajen, satsa på en pizza med samma smaker i stället. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad rödlök. Välj om du vill grilla eller ugnsbaka pizzan!

Ingredienser

  • 1 färdig pizzadeg av surdeg, 400 g
  • 2½ dl créme fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbotten
  • 80 g löjrom
  • Svartpeppar
  • Rödlökspickles
  • 1 stor rödlök
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • Garnering
  • Dillvippor
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Börja med den picklade löken. KOka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Skala och skiva löken tunt. Häll över den varma lagen. Låt stå minst 4 timmar.
    2. Vispa 1 dl créme fraiche till fast konsistens med elvisp. Dra ut/kavla degen och lägg på en bakpappersklädd plåt eller pizzasten. Bred på resten av créme fraichen och strö över osten. Grilla på indirekt värme under lock, eller i ugnen på 225 grader, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter.
    3. Skär eller klipp eventuellt pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka eller spritsa ut löjrom och vispad créme fraiche. Toppa med dill och nymalen svartpeppar. Garnera med citronklyftor.
    4. Servera genast!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben