Löjtnanshjärtan

Tid: 1 timme

En härlig kaka min mormor alltid bakade när jag var barn.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 75 g brun farin
  • 1 ägg
  • 70 g sötmandel
  • 150 g vetemjöl
  • 1/2 tsk hjorthornsalt
  • Pensling och garnering
  • äggvita
  • hackade nötter
  • Chokladkräm
  • 3 msk smör
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe
  • Instruktioner

    1. Smält smöret.Häll över farin och låt det stelna. Rör en stund , tillsätt ägg, den skållade malda mandeln och mjölet blandat med hjorthornsaltet. Låt degen vila i kylen i minst 20 minuter. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med hjärtmått. Pensla kakorna med äggvita, doppa i hackade nötter och lägg på bakpappersklädd plåt.Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.
    2. Chokladkräm: Rör socker, smör och kakao. Tillsätt kaffe lite i sänder. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.

    Kommentarer (1)

    Lottis1 16 oktober 2009

    Dessa kakor kan jag intyga är jättegoda. Dom bakar alltid Mamma till Jul.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben