En härlig kaka min mormor alltid bakade när jag var barn.
Ingredienser
125 g smör
75 g brun farin
1 ägg
70 g sötmandel
150 g vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Pensling och garnering
äggvita
hackade nötter
Chokladkräm
3 msk smör
1 dl florsocker
1/2 msk vaniljsocker
1 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Instruktioner
- Smält smöret.Häll över farin och låt det stelna.
Rör en stund , tillsätt ägg, den skållade malda mandeln och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Låt degen vila i kylen i minst 20 minuter.
Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med hjärtmått.
Pensla kakorna med äggvita, doppa i hackade nötter och lägg på bakpappersklädd plåt.Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.
- Chokladkräm:
Rör socker, smör och kakao.
Tillsätt kaffe lite i sänder.
Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.
Kommentarer (1)
Dessa kakor kan jag intyga är jättegoda. Dom bakar alltid Mamma till Jul.