Lökpaj med ett "finare ord", men väldigt god!
Ingredienser
600 g röd och gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk råsocker
½ tsk salt
1 msk balsamvinäger
Pajdeg
75 g smör
2 ½ dl mjöl
3/4 dl kesella
Instruktioner
- Klyfta den röda och gula löken samt skiva vitlöken.
Smält smör i stekpanna och ha i råsockret. Lägg ner all lök och låt småsteka på mellanvärme i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och balsamvinäger.
- Lägg löken i en pajform och täck med pajdegen.
- Grädda i 225 grader ugn ca 20-30 minuter (tills pajskalet är färdigt).
- Endera kan man stjälpa upp den på ett serveringsfat eller servera den direkt ur pajformen.
- Jag brukar ha stekta lammkotletter och tzatziki till.
Kommentarer (0)