Löktartetartin

Tid: 30 minuter

Lökpaj med ett "finare ord", men väldigt god!

Ingredienser

  • 600 g röd och gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk råsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk balsamvinäger
  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 2 ½ dl mjöl
  • 3/4 dl kesella
  • Instruktioner

    1. Klyfta den röda och gula löken samt skiva vitlöken. Smält smör i stekpanna och ha i råsockret. Lägg ner all lök och låt småsteka på mellanvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och balsamvinäger.
    2. Lägg löken i en pajform och täck med pajdegen.
    3. Grädda i 225 grader ugn ca 20-30 minuter (tills pajskalet är färdigt).
    4. Endera kan man stjälpa upp den på ett serveringsfat eller servera den direkt ur pajformen.
    5. Jag brukar ha stekta lammkotletter och tzatziki till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben