Löktortini

Serverar: 4 portioner

Löktortini är små pajer med färskost. De är lätta att baka i muffinsformar. Som rymmer cirka en deciliter och som ställs imuffinsplåt för extra stöd. Det går också bra att grädda tortini direkt i smord muffinsplåt.

Ingredienser

  • 2 gula lökar, 250 g
  • 2 msk rapsolja
  • 250 g kesella kvarg (10%) eller ricottaost
  • 1 ägg
  • 1 msk mannagryn
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • 1 msk finklipt gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm nymald svartpeppar
  • 6 muffinsformar av papper+muffinsplåt
  • Tillbehör
  • Skivad rökt skinka
  • Sallad
  • Instruktioner

    Skala och skiva löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken mjukt och guldgul,5-8 minuter. Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en skål. Tillsätt löken,men spara lite till garneringen. Rör i parmesanost,pinjenötter och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Ställ muffinsformarna i en muffinsplål och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Garnera med den sparade löken. Skär loss tortinin med en vass kniv och lyft upp dem med en sked.Servera med rökt skinka och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben