Lördagsgratäng

Serverar: 4 portioner

En ljuvligt god pastagratäng med räkor.

Ingredienser

  • 200 g tagliatelle
  • 1 burk hummersoppa
  • 2 dl vatten
  • ½ fiskbuljongstärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • 600g räkor
  • 2 dl riven ost
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Koka tagliatelle enligt förpackningens anvisningar. Spola av dem i kallt vatten. Skala räkorna. Vispa samman hummersoppan, vatten, smulad buljongtärning och crème fraiche i en kastrull. Låt koka upp och småsjuda i någon minut. Smaka av med cayennepeppar, pressad citronsaft och eventuellt lite salt. Blanda sås, pasta och det mesta av räkorna. Lägg det i en smord form och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugn ca 10 - 15 minuter.
    2. Garnera med räkor, citron och dill.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben