Sugen på något gott och ont om tid, ja då kan du prova att göra lövbiffskalops. Lätt att laga och toppengott.
Ingredienser
600 g lövbiff
1 gul lök
1 morot
1 tsk hela kryddpeppar
1 lagerblad
4 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
Maizena
Salt
Smör
Rapsolja
Tillbehör
Potatis
Rödbetor
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken, samt skär moroten i tunna skivor.
- Stek kött, morot och lök i lika delar smör och rapsolja. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, kalvfond, salt, kryddpeppar och lagerblad.
- Koka upp, red lätt med maizena och sjud snabbkalopsen i 5 minuter. Smaka av med mer salt.
- Servera med kokt potatis, inlagda rödbetor och råkost. Mums!
Kommentarer (0)