Lövbiffskalops

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Sugen på något gott och ont om tid, ja då kan du prova att göra lövbiffskalops. Lätt att laga och toppengott.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 tsk hela kryddpeppar
  • 1 lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • Maizena
  • Salt
  • Smör
  • Rapsolja
  • Tillbehör
  • Potatis
  • Rödbetor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken, samt skär moroten i tunna skivor.
    2. Stek kött, morot och lök i lika delar smör och rapsolja. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, kalvfond, salt, kryddpeppar och lagerblad.
    3. Koka upp, red lätt med maizena och sjud snabbkalopsen i 5 minuter. Smaka av med mer salt.
    4. Servera med kokt potatis, inlagda rödbetor och råkost. Mums!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben