Lövfrestelse

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jätte enkelt och jätte gott

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 150 g lök
  • 250 g färska champinjoner
  • smör eller margarin
  • salt, peppar
  • 3 dl grädde
  • 3/4 köttbuljongtärning
  • 1 ½ msk rödvinbärsgelé
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skär lövbiffen i strimlor. Skär löken i klyftor. Smält matfett i en stekpanna och bryn köttet tills det fått färg. Ta upp det och krydda med salt och peppar. Fräs löken till den är mjuk. Ta upp den. Fräs svampen till den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda kött, lök och svamp i en ugnssäker form. Värm grädde, buljongtärningen och gelé en kastrull tills buljongtärningen och gelé är upplöst. Smaksätt med peppar och salt. Blanda ner potatismjöl, rör till sist ner osten. Häll blandningen över köttet. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader, ca 20 minuter. Servera gärna med pressad potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben