Loll´s barbequemarinad/glace

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 5 minuter

En härlig marinad till kött eller kyckling som ska barbequegrillas. Både till marinering och pensling.

Ingredienser

  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl flytande honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk kinesisk soya
  • 2 msk paprikapulver
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • 1 krm mejram
  • 1 krm timjan
  • 1/2 pressad lime
  • 2 tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär löken i bitar. Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser. Det ska vara en ganska tjock marinad.
    2. Lägg i kött eller kyckling. Låt stå, helst några timmar. Pensla med marinaden/glacen vid barbeqcuegrillningen, (indirekt grillning) grilla inte direkt över glöden.

    Kommentarer (3)

    bjuranna 3 juli 2008

    Jag lät köttet marinera 6 timmar. Supergod smak!

    Pomero 5 juli 2008

    Kycklingen låg i kylen hela dagen och gottade sig i denna underbara marinad! På grillen blev kycklingen verkligen suuuuuper-god. Vi serverade nypotatis till och en god röra med cremefraiche och soltorkad tomat.... YUMMIE!

    pia61 22 september 2008

    Gjorde din marinad förra helgen, fantastiskt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben