Lubje

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Libanesisk rätt som äts kall med liba bröd. Detta är ingen huvudrätt utan mer som tillbehör till en huvudrätt.

Ingredienser

  • 1 pkt frysta långa gröna bönor
  • 4 burkar krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 1/2 vitlök
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk kryddnejlika
  • 2-3 msk chili, krossad
  • 1 dl koriander, färsk, hackad
  • 4 dl vatten
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Ta de frysta bönorna lägg dem i ett durkslag bryt dem när de är frysta, låt dem sedan ligga och tina.
    2. Häll olivoljan i en stor kastrull, skala vitlöken och strimla den gula löken, hetta upp detta i olivoljan tills löken blir gyllenbrun.
    3. Häll i bönorna låt dem bli mjuka och böjbara, häll därefter i tomaterna och vattnet, till sist kryddorna. Låt det stå och koka i ca 30 min på hög värme sen är det klart.
    4. Serveras kallt med liba bröd

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben