Lunchcrêpes

Serverar: 4 portioner

God lunchrätt.

Ingredienser

  • Crêpes
  • 3 msk smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Stekfett
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 dl riven ost, spara gälften till gratineringen
  • 1 citron
  • 1 msk hackad dill
  • 1 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Gräslök
  • Skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skala räkor och ägg. Skär äggen i småbitar. Spara några räkor till garnering. Blanda samman fyllningen, men ta bara hälften av osten.
    3. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa ner ägg och mjölk. Tillsätt det smälta smöret.
    4. Smält lite stekfett i en liten stekpanna till första gräddningen. Häll i ca ½ dl smet åt gången. Vänd när smeten stelnat på ovansidan. Stek åtta crépes.
    5. Fördela fyllningen på crépesen. Rulla ihop och strö över ost. Gratinera i ca 10 minuter.
    6. Strö över klippt gräslök och räkor vid servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben