Lunchpepparkakor

Serverar: 50 portioner

Rejäla, underbart småsega kakor som passar utmärkt med en skiva ost på till t.ex. mellanmålet eller istället för fikabröd.

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 4 dl sirap
  • 150 g smör
  • 1 msk malen kanel
  • ½ msk malen ingefära
  • ½ msk malen kryddnejlika
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk hjorthornsalt
  • 18-19 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp socker och sirap, slå det hett över smör och kryddor. Vispa ihop alla ägg och mjölk och rör ner.
    2. Blanda bikarbonat och hjorthornsalt med den mindre mängden mjöl och arbeta in till en smidig deg. Lägg degen i plast i kylen 1 dygn.
    3. Värm ugnen till 200°.
    4. Dela degen i bitar, rulla ut tjocka längder och skär kakor som läggs på plåt med bakpapper.
    5. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
    6. Låt svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben