Rejäla, underbart småsega kakor som passar utmärkt med en skiva ost på till t.ex. mellanmålet eller istället för fikabröd.
Ingredienser
3 dl strösocker
4 dl sirap
150 g smör
1 msk malen kanel
½ msk malen ingefära
½ msk malen kryddnejlika
2 ägg
2 äggulor
1 dl mjölk
2 tsk bikarbonat
2 tsk hjorthornsalt
18-19 dl vetemjöl
Instruktioner
- Koka upp socker och sirap, slå det hett över smör och kryddor. Vispa ihop alla ägg och mjölk och rör ner.
- Blanda bikarbonat och hjorthornsalt med den mindre mängden mjöl och arbeta in till en smidig deg. Lägg degen i plast i kylen 1 dygn.
- Värm ugnen till 200°.
- Dela degen i bitar, rulla ut tjocka längder och skär kakor som läggs på plåt med bakpapper.
- Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Låt svalna på galler.
Kommentarer (0)