Lutfisksufflé

Serverar: 6-8 portioner

Underbart god sufflé med milda och lena smaker.

Ingredienser

  • Ca 5 dl avrunnen lutfisk eller torsk (1 kg okokt lutfisk)
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Tillbehör
  • Skirat smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka lutfisken. Smörj och mjöla cocetteformar ca 1½ dl. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Späd med mjölken och låt sjuda på svag värme under omrörning ca 5 minuter till såskonsistens.
    3. Separera äggen och se till att det inte kommer äggula i vitorna. Vispa ner gulorna i såsen. Tillsätt den kokta avrunna fisken i bitar. Smaka av med salt och peppar.
    4. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner dem försiktigt i fisksmeten. Fördela smeten i formarna och dra med tummen runt kanten så att sufflén kan resa sig.
    5. Grädda på nedersta falsen ca 15 minuter. Servera genast med lite skirat smör.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben