Underbart god sufflé med milda och lena smaker.
Ingredienser
Ca 5 dl avrunnen lutfisk eller torsk (1 kg okokt lutfisk)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
Tillbehör
Skirat smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka lutfisken. Smörj och mjöla cocetteformar ca 1½ dl.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Späd med mjölken och låt sjuda på svag värme under omrörning ca 5 minuter till såskonsistens.
- Separera äggen och se till att det inte kommer äggula i vitorna. Vispa ner gulorna i såsen. Tillsätt den kokta avrunna fisken i bitar. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa vitorna till fast skum och vänd ner dem försiktigt i fisksmeten. Fördela smeten i formarna och dra med tummen runt kanten så att sufflén kan resa sig.
- Grädda på nedersta falsen ca 15 minuter. Servera genast med lite skirat smör.
Kommentarer (0)