Lyrösallad

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

En favorit

Ingredienser

  • 1 msk margarin
  • 1-2 msk mjöl
  • 2 burkar krabba à 175 g
  • 1-2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 3-4 dl kokt kall skuren spagetti
  • Ca 2 dl majonnäs (den vita förstås över chark)
  • ½ purjolök (strimlad)
  • Liten riven rotselleri
  • 1 äpple (skuren i små bitar)
  • 2-3 ättiksgurkor (hackas)
  • 1 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Koka ihop den vita såsen och lägg i krabban. Låt svalna.
    2. Blanda ihop övriga ingredienser med den kalla krabbstuvningen och lägg upp alltihop på ett fint fat som en kupol eller nåt.
    3. Garnera med salladsblad, oliver, 2-3 hårdkokta ägg gurka, tomater, räkor och dill. Rosenbröd är gott till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben