Lyxig fredagskyckling med soltorkade tomater och potatisklyftor

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegott att lyxa till det lite en fredagskväll, köpte en sorts soltorkade tomater som var lite mjukare än de vanliga samt att de låg i marinad av örter och parmesan vilket var väldigt spännande, som jag kände att jag ville använda.

Ingredienser

  • 8 potatisar (gärna av fast sort och stora avlånga)
  • 6 st kycklingfileer av bröst
  • 1 pkt bacon (minst 6 skivor)
  • Soltorkade tomater (jag använde ört- & parmesanmarinad)
  • 100 g creme bonjour vitlöksost (finns på ask)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mellangrädde
  • Balsamvinäger
  • Salt
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Olja
  • Smör
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisarna och skär dem sidan i skivor som stripes. Jag delade mina ganska stora potatisar på 4 och skar sedan längsmed så det blev långsmala stripes.
    2. Lägg potatisstripes i en långpanna och häll på olja och stek i ugn 220 grader i 15-20 minuter. Sätt gärna på grill de sista minutrarna så det blir lite mer krispig yta.
    3. Bryn kycklingfileerna runt om i stekpanna med smör/olja, krydda efter eget behag.
    4. Grovhacka de soltorkade tomaterna och blanda med cirka en halv ask vitlöksost.
    5. Skär en ficka i varje kycklingfile och fyll med tomat/ost röran, linda 1-2 baconskivor runt varje kyckling. Lägg kycklingarna i en ungssäker form och pensla med lite olja och soja.
    6. Stek kycklingarna i ugn i ca 10 minuter tills kycklingen är genomstekt.
    7. Ha kvar stekskyn i pannan och häll på creme fraiche och mellangrädde, jag hade lite soltorkade tomater kvar som jag hällde i och smakade av med balsamvinäger och koka ihop.
    8. När potatisen är klar, strö över lite flingsalt och servera potatis, kyckling med sås och en fräsch sallad.
    9. LYCKA TILL!!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nataliep 21 november 2009

    Det här låter väldigt gott och spännande! Din sätt att tillreda potatisen i ugnen låter mycket nyttigare, än att fritera dem (som jag brukar göra :) Blir dem verkligen så där goda och krispiga?

    Minnayey 4 december 2012

    Värkar gott ska testa att laga den här rätten:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben