Lyxig lax- och torsksoppa med sting

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Festen är räddad!

Ingredienser

  • 7 dl vatten
  • 1 ½ dl fiskbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2-3 msk chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Fyllning
  • 3-4 hg laxfilé
  • 3-4 hg torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • Hackad dill
  • Instruktioner

    1. Jag brukar göra dubbelt upp av fonden eftersom den smakar så underbart.
    2. Blanda samtliga ingredienser till fonden och koka upp. Låt småkoka ca 30 minuter så att den tjocknar något .
    3. Skär fisken i jättesmå bitar och lägg i en skål . Strö över saltet och rör om. Skär paprikan och morötterna i jättesmå bitar. Skiva och hacka purjolöken tunt.
    4. Smörfräs grönsakerna i en stekpanna. De skall ta färg. Häll över grönsakerna i fonden ock koka upp. Lägg i fisken och sist dillen. Låt soppan sjuda ca 5 minuter.
    5. Servera soppan ångande varm med ciabattabröd och lite vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ljungblad 27 juli 2009

    Den är underbar. Förmodligen den godaste fisksoppan som finns.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben