Serverar: 6 portioner
Tid: 1 timme
För festliga tillfällen. En sås för finsmakare!
Hacka schalottenlök, chili och vitlök. Stek detta mörkbrunt i en kastrull med olivolja tillsammans med rosmarin. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med någon minut. Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger. Reducera (koka ner) vätskan till hälften och sila genom en finmaskig sil, häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp igen. Blanda några teskedar maizena med kallt vatten och red av den silade såsen till önskad konsistens. Låt koka någon minut, servera och NJUT!!!!
Jättegod sås! Vi lät bli att sila den, hade finhackat allt så det såg bara trevligt ut. Serverades till pepparbiffar och örtmarinerad klyftpotatis. Kommer definitivt använda receptet igen.
Tack för det här kanonreceptet.Vi åt den på nyårsafton till en bit oxfile och hasselbackspotatis.Den kommer vi att laga till fler gånger.Tack så mycket mvh Jocke.
Kanongod sås! Mycket enkel att göra. Den här är nu en favorit. Full pott. Tack för receptet.
Jättegod sås! Vi serverade den tillsammans med ryggbiff och ugnsrostade rotfrukter. 5:a i betyg :)
Kanon! Något syrlig,men jag missade säkert någonstans! Mina gäster Älskade såsen! Så fullpott!!
Helt underbart god sås, Skall göras fler gånger! Tack för receptet! :)
Jättegod och smakrik Ska göra denna vid nyår har provat den 2 gånger innan. Den är smakrik och därför väldigt god:)
En mycket god sås som jag kommer att göra många gånger. använde timjan istället för rosmarin (hade ingen hemma). Det som blev över hamnade i frysen lyxigt att bara ta fram. Tänker koka en stor sats och frysa in för att ha till sommarens grillning. En klar 5:a
Nää Per Morberg dedär var intte gott. Men med en hel flaska med kalv buljong och en grönsaksbuljong och lite annat blev det bättre
Koolt med årtal?
Koolt med årtal?
Alldeles för mycket socker. Jag gick på hälften av den angivna mängden och det blev ändå på tok för sött. Ska det vara teskedar istället för matskedar i receptet?