Lyxiga vardagsbiffar med klyftpotatis och tatziki

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och god vardagsmat med en extra tutch

Ingredienser

  • 300 gr blandfärs ca
  • 1 st lök
  • 1 förp bacon
  • 1 paprika färsk
  • 1 liten bit ingefära färsk
  • 1 brödskiva gärna grovt
  • 1 ägg
  • 1 dl sweet chilli
  • Salt
  • Peppar
  • Potatis
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Instruktioner

    1. Börja med potatisen Skala och skär ner potatisen till klyftor. krydda efter smak sätt in i ugnen. 200 C
    2. Biffarna Skiva ner bakon och paprika och stek i en stekpanna, stek en stund så att paprikan blir mjuk. Skala löken och lägg i löken bacon paprika riven ingefära, brödskivan sweetchillin, ägg, salt och peppar i en matberedare. kör i hop till en smet smaka av. ska smaka ganska salt och pepprigt. Tillsätt Köttfärsen och blanda i hop.
    3. Smeten blir ganska lös så andvänd vatten på händerna när du formar biffarna på en plåt. sätt in i ugnen under potatisen.
    4. Sist för tsatzikin blanda i hop turkisk yoghurt och vitlök salt och peppar.
    5. Tillsätt gärna Gurka, morötter eller rädisor i såsen, klart att ätas. Supergott. Servera gärna med lättkokta sockerärtor eller harikuverts.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammastjej 16 februari 2012

    undrar en sak, hur lång tid ska potatisen ligga i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben