Lyxpannbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lite lyxigare variant som är supergod!!!!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • ½ riven gul lök
  • 2 skivade stekta gula lökar
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ner färsen i ägget,grädden,1 msk av fonden och den franska senapen och krydda färsen och blanda väl och låt den stå och dra i ca 20 minuter.
    2. Under tiden stek löken i smör så den får fin brun färg och vispa ur stekskyn med vatten och häll i en traktörpanna eller dylikt. Stek biffarna och vispa även nu ur stekskyn och häll över i pannan.
    3. Blanda ner sojan, kalvfonden och sockret och se till att skyn knappt täcker biffarna och låt småsjuda i ca 30 minuter smaka av så det är lagom med salt & peppar och servera med kokt potatis och gärna lite persilja över.

    Kommentarer (2)

    monicadanell 6 september 2009

    Hej Anders nu har jag ätit en super god middag lyx pannbiffar tack så jätte mycket kommer att forsätta att göra dom tack för receptet en 5 blev det

    sannado 18 mars 2010

    Supergott... Gick hem hos hela familjen:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben