Maderiasill

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag 15 minuter

Lättlagad inläggning som bara behöver stå ett dygn i kylen.

Ingredienser

  • 2 burkar matjesill a´ 200 g
  • Ättikslag
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk grovt krossad kryddpeppar
  • 1/2 dl ättikssprit( 12 %)
  • 0,75 dl socker
  • Lagen
  • 1 dl ketchup eller chilisauce
  • 1,5 - 2 dl maderia
  • Instruktioner

    1. 1. skölj och skär majtessillen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda inredienserna till ättikslagen i en kastrull och sjud 2-3 min. Låt kallna. 2. Blanda kethup och madeira i lagen. Vänd ner sillbitarna. 3. Låt stå och dra 1 dygn i kylskåpet.
    2. Slå upp ett litet glas Madeira till dig själv medan du lägger in sillen. Avnjut!!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben