Märrängtårta

Mycket god! Marrängbottnar med hemgjord vaniljkräm emellan. Risken är att tårtan är slut innan gästerna hinner komma - sååå god är den! Jag tycker allra bäst om den iskall.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 4 droppar ättika
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl Rice Krisp eller rostat Vårgårdaris
  • KRÄM
  • 4 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 100 gram smör
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Mycket enkelt! Vispa äggvitor, ättika, socker till hårt skum och vänd i Krisp/Vårgårdaris
    2. Bred ut på ett oljat bakplåtspapper (stor som en plåt) och grädda i 90 min, 125 graders ugn.
    3. KRÄM: Äggulor, socker vispas samtidigt som du sjuder upp i en kastrull tills det tjocknat. Rör i smöret och låt krämen kallna.
    4. Vispa grädden och blanda ner i den kalla krämen. Dela marrängplattan (som är lika stor som en plåt) på mitten och bred krämen på underdelan. Lägg på överdelen och tårtan är klar!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben