Mycket god! Marrängbottnar med hemgjord vaniljkräm emellan. Risken är att tårtan är slut innan gästerna hinner komma - sååå god är den! Jag tycker allra bäst om den iskall.
Ingredienser
4 äggvitor
4 droppar ättika
3 dl strösocker
3 dl Rice Krisp eller rostat Vårgårdaris
KRÄM
4 äggulor
0,75 dl strösocker
100 gram smör
2 dl grädde
Instruktioner
- Mycket enkelt!
Vispa äggvitor, ättika, socker till hårt skum och vänd i Krisp/Vårgårdaris
- Bred ut på ett oljat bakplåtspapper (stor som en plåt) och grädda i 90 min, 125 graders ugn.
- KRÄM:
Äggulor, socker vispas samtidigt som du sjuder upp i en kastrull tills det tjocknat. Rör i smöret och låt krämen kallna.
- Vispa grädden och blanda ner i den kalla krämen.
Dela marrängplattan (som är lika stor som en plåt) på mitten och bred krämen på underdelan. Lägg på överdelen och tårtan är klar!
Kommentarer (0)