Majonézes padlizsán

Väldigt populärt tilltugg i Transsylvanien och inte svårt att göra.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1-2 dl majonnäs
  • 1 -2 vitlöksklyftora
  • 3 msk finhakad salladslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill, på högsta värmen. Tvätta auberginerna och lägg dem på ugnsgallret. Pricka auberginerna så att de inte exploderar i ugnen och vänd då och då. Grillningen tar ungsfär 40 - 50 min.
    2. Ta av skalet och låt auberginerna rinna av på en lutande skärbräda.
    3. Hacka auberginerna med en kniv eller med en gaffel. Mosa ihop så det blir som en röra, pressa i vitlöken, Tillsätt lök, majonnäs, salt och peppar. Auberginen är inte så vacker, men smaken är underbar!
    4. Serveringsförslag: nybakad bröd

    Liknande recept

    5
    20 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben