Majsplättar/biffar med tomatsås
Majs är en grönsak som går hem hos de flesta, speciellt i sådana här krispiga plättar. Guacamole hade också varit gott till, likaså tzatziki, men en klassisk tomatsås med lite sting, blev en riktig höjdare!
Glutenfritt, äggfritt och laktosfritt.
Ingredienser
1 röd paprika
4 salladslökar
½ färsk röd chili
5 dl majskorn
1 tsk torkad koriander eller 2 msk finhackad färsk
1 lime, saften
4 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Tomatsås
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ färsk röd chili
1 burk krossade tomater, 400 g
1 tsk paprikapulver
En nypa socker
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Eventuellt kokt ris för 4 personer
Instruktioner
- Hacka paprika, salladslökar och chili fint. Blanda med majskorn, koriander och limesaft i en skål. Blanda ihop majsmjöl, bakpulver, vatten, salt och peppar i en annan skål. Vänd ner i grönsakerna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och klicka ut lagom stora plättar. Stek gyllenbruna på båda sidor.
- Tomatsås:
Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och chilin fint. Fräs i olivoljan tills allt mjuknar något. Häll på de krossade tomaterna och krydda med paprikapulver, socker, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt tomatsåsen puttra på svag värme i 20 minuter.
- Servera majsplättarna/biffarna tillsammans med tomatsås och eventuellt kokt ris.
Kommentarer (0)