Majsplättar/biffar med tomatsås

Serverar: 4 portioner

Majs är en grönsak som går hem hos de flesta, speciellt i sådana här krispiga plättar. Guacamole hade också varit gott till, likaså tzatziki, men en klassisk tomatsås med lite sting, blev en riktig höjdare! Glutenfritt, äggfritt och laktosfritt.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 4 salladslökar
  • ½ färsk röd chili
  • 5 dl majskorn
  • 1 tsk torkad koriander eller 2 msk finhackad färsk
  • 1 lime, saften
  • 4 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ färsk röd chili
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 tsk paprikapulver
  • En nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Eventuellt kokt ris för 4 personer
  • Instruktioner

    1. Hacka paprika, salladslökar och chili fint. Blanda med majskorn, koriander och limesaft i en skål. Blanda ihop majsmjöl, bakpulver, vatten, salt och peppar i en annan skål. Vänd ner i grönsakerna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och klicka ut lagom stora plättar. Stek gyllenbruna på båda sidor.
    2. Tomatsås: Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och chilin fint. Fräs i olivoljan tills allt mjuknar något. Häll på de krossade tomaterna och krydda med paprikapulver, socker, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt tomatsåsen puttra på svag värme i 20 minuter.
    3. Servera majsplättarna/biffarna tillsammans med tomatsås och eventuellt kokt ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben