Majspuffar

Serverar: 20-30 portioner

Kul tilltugg med koriander och chili.

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 6 salladslökar
  • 340 g majskorn
  • 1 ägg
  • 3 msk koriander, färsk och finhackad
  • ½ tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 liter rapsolja, till fritering
  • Sweet chilisås, till servering
  • Instruktioner

    Kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken fint. Lägg i en bunke tillsammans med avrunnen majs, ägg, koriander, torra kryddor och salt och blanda. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en lite kladdig smet. Låt stå i 10 minuter. Värm oljan till 180 grader i en fritös eller tjockbottnad kastrull (använd termometer). Lägg ner små klickar av smeten i oljan och fritera majspuffarna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt med sweet chilisås.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben