Ingredienser
150 g smör
200 g mörk choklad, 70 %
1 msk frystorkat kaffepulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl valnötskärnor, grovt hackade
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
Garnering
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, 70 %
10-12 hela valnötskärnor
Servera med
3 dl vispgrädde
2 msk mandellikör eller konjak
Ser ingenstans där det stär hur många grader kakan skall gräddas i. Det är 200 grader enligt receptet på Hemmets Journal sidan.
Mycket god och mäktig chokladkaka:)
tack för att du röstade på mitt recept!!!!!!!!!!!
Den här tårtan va grymt god :D va uppskattad av alla så kommer absolut göra den igen :) helt klart en 5:a ;D
Är det inte säkert att det kommer bli lite för starkt :O , låter annars gott :p
ska kakan gräddas i 200 grader?
Denna var god och mäktig, fick många positiva kommentarer på kalaset. Pga allergi bakade jag denna helt utan valnötter, och det blev också bra! (se bild ovan, den med vita chokladbilar på). Gjorde på blockchoklad och det blev bra det med, även om finare choklad säkert är att föredra. Serverade bara med ren grädde till. Gräddade den i 200 grader.