Makaronikroketter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag ärvde min farmors alla kokböcker. I en av dem (ser ut som en förlaga till Bonniers kokbok) finns fantastiska recept och förklaringar hur man tillreder middagar. Här hittade jag detta recept som blivit en favorit (framför allt....) hos barnen. Har den ofta som förrätt till "italienska"- middagar.

Ingredienser

  • 150 g makaroner
  • 1 liter vatten + 1 tsk salt
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 3 msk riven ost
  • Salt
  • Socker
  • Vitpeppar
  • Till panering
  • 1 ägg
  • 1½ ströbröd
  • Till kokning
  • Frityrolja
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna i det saltade vattnet tills de blir mjuka.
    2. Sila av makaronerna, slå på kallt vatten och sila igen. Låt dem rinna av och hacka dem fint.
    3. Blanda dem med grädden och låt dem få ett uppkok.
    4. Tillsätt de uppvispade äggen och låt massan sjuda.
    5. Smaksätt den med ost och kryddor och låt den sedan kallna.
    6. Forma massan till kroketter som doppas i ägg och rullas i ströbröd.
    7. Fritera dem gyllene.
    8. Serveras med tomatsåså

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben