Makaronivälling

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Från gårdagens lunch/middag.

Ingredienser

  • Kokta kalla/varma makaroner
  • Margarin
  • Vetemjöl
  • Mjölk
  • Salt
  • Socker
  • Kryddpeppar
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Man anpassar ingredienserna efter hur mycket makaroner man har. Smält smör i en kastrull tillsätt mjöl, häll på lite mjölk och låt det sjuda ihop. Häll i makaronerna och späd med mer mjölk Låt alltihop nästan koka upp , smaksätt sedan med först kryddpeppar och svartpeppar, därefter salt och lite socker. All kryddning efter behag. Gillar man makaroner kanske man äta makaronivälling.

    Kommentarer (3)

    ssssssssssand 2 december 2010

    Vi kör en liknande grej hemma, fast utan mjöl. Och den enda kryddan vi använder är Aromat.

    Selma Lindholm 4 maj 2019

    Hej varför står den inte hur mycket men ska ha av varje

    Selma Lindholm 4 maj 2019

    Asså jag fattar inte hur man ska göra med den där mjölken, smöret och mjölet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben