Enklaste maträtten någonsin. Mycket enkel, snabb, kalorisnål och väldigt god. Barnen älskar den!
Ingredienser
Ca 500 g blandfärs
1 gul lök
½ dl grötris
2 tsk tomatpuré
Salt
Peppar
Ca 6-7 potatisar
Ca 1 l vatten med 1 köttbuljong
(lite kalvfond valfritt)
Vegeta allkrydda
1 ägg
1½-2 dl mjölk
Instruktioner
- Fräs sakta hackad lök. Tillsätt färsen och fräs. Tillsätt det sköljda riset och tomatpuré. Blanda väl. Fräs lite allt tillsammans. Krydda.
- Skala och skiva potatisen (ca ½ cm tjock). Smörj en ugnsform. Lägg skivad potatis över hela formen, sedan hela färsblandningen i mitten och potatis överst igen.
- Blanda kokt vatten med buljong och lite vegeta eller kalvfond om det behövs. Smaka. Häll över i formen tills potatisen täcks helt med vatten. Lägg i ugnen.
- Ugn 200 grader tills nästan potatisen är klar. (beror på hur tjocka potatisskivorna är) Ca 1 timme.
- Vispa ägget lätt med mjölken. Ta ut ugnsformen, häll över blandningen och gratinera i ca 10-15 minuter. SÅ GOTT!
Kommentarer (0)