Makedonisk moussakka

Serverar: 5 portioner

Enklaste maträtten någonsin. Mycket enkel, snabb, kalorisnål och väldigt god. Barnen älskar den!

Ingredienser

  • Ca 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • ½ dl grötris
  • 2 tsk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 6-7 potatisar
  • Ca 1 l vatten med 1 köttbuljong
  • (lite kalvfond valfritt)
  • Vegeta allkrydda
  • 1 ägg
  • 1½-2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Fräs sakta hackad lök. Tillsätt färsen och fräs. Tillsätt det sköljda riset och tomatpuré. Blanda väl. Fräs lite allt tillsammans. Krydda.
    2. Skala och skiva potatisen (ca ½ cm tjock). Smörj en ugnsform. Lägg skivad potatis över hela formen, sedan hela färsblandningen i mitten och potatis överst igen.
    3. Blanda kokt vatten med buljong och lite vegeta eller kalvfond om det behövs. Smaka. Häll över i formen tills potatisen täcks helt med vatten. Lägg i ugnen.
    4. Ugn 200 grader tills nästan potatisen är klar. (beror på hur tjocka potatisskivorna är) Ca 1 timme.
    5. Vispa ägget lätt med mjölken. Ta ut ugnsformen, häll över blandningen och gratinera i ca 10-15 minuter. SÅ GOTT!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben