Makrillåda

Serverar: 6 portioner

En enkel fisklåda på makrill

Ingredienser

  • 6 st makrillfiléer, små och färska
  • 4 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 8 st potatisar, medelstora
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen, skär tomaterna i skivot, skär löken i skivor. Smöra en eldfast form och ställ ett lager skivad potatis mot formsidan, fyll på med ett lager skivad tomat och skivad lök. Avsluta med en makrillfilé. Forstsätt med nya lager potatis, tomat, lök och fisk tills formen är fylld. Salta.
    2. Häll grädden över och grädda i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben