Makrillbullar

Serverar: 4 portioner

Riktigt gott! Barnen tycker också att detta är gott, fast det är fisk.

Ingredienser

  • 400 g makrillfilé
  • 1 röd lök
  • 1 stor kokt potatis
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salvia
  • Stekning
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna,ta av skinnet och skär löken i bitar och kör det till en färs i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda allt väl.
    2. Forma färsen till bullar, som steks vackert bruna i smör.
    3. Servera makrillbullarna med potatis eller potatismos och lingon. Och sallad.

    Kommentarer (4)

    LellaGella 7 juli 2008

    Enkelt och gott! Även goda att äta kalla!

    gullun 19 augusti 2008

    Jag blev lite äcklad då jag gjorde dessa bullar.. Skinnet och ryggraderna blev till långa slamsor trots att jag körde länge i matberedaren. Jag fick hålla på och plocka/dra bort det jag kunde.. Men alla åt =)

    Smulpajen 21 augusti 2008

    gullun! Om man drar av skinnet först, precis som det står, går det bättre! Ryggraden ska ju inte vara kvar eftersom det är en filé... Jag har inte lagat dessa bullar själv ännu, men jag tror dom är goda om man följer receptet. Ville bara påpeka detta om poängen ska bli rättvis....

    segerwitch 21 augusti 2008

    Tror dom är jättegoda, skall laga dem imorgon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben