Riktigt gott! Barnen tycker också att detta är gott, fast det är fisk.
Ingredienser
400 g makrillfilé
1 röd lök
1 stor kokt potatis
1 ägg
2 msk ströbröd
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm salvia
Stekning
2 msk smör
Instruktioner
- Dela filéerna,ta av skinnet och skär löken i bitar och kör det till en färs i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda allt väl.
- Forma färsen till bullar, som steks vackert bruna i smör.
- Servera makrillbullarna med potatis eller potatismos och lingon. Och sallad.
Kommentarer (4)
Enkelt och gott! Även goda att äta kalla!
Jag blev lite äcklad då jag gjorde dessa bullar.. Skinnet och ryggraderna blev till långa slamsor trots att jag körde länge i matberedaren. Jag fick hålla på och plocka/dra bort det jag kunde.. Men alla åt =)
gullun! Om man drar av skinnet först, precis som det står, går det bättre! Ryggraden ska ju inte vara kvar eftersom det är en filé... Jag har inte lagat dessa bullar själv ännu, men jag tror dom är goda om man följer receptet. Ville bara påpeka detta om poängen ska bli rättvis....
Tror dom är jättegoda, skall laga dem imorgon